محور مقدس 4 - نگاهی به شبهات روشنفکری

مرزبانی اعتقادی

از {{model.count}}
محصول مورد نظر موجود نمی‌باشد.
تعداد
نوع
  • {{value}}
کمی صبر کنید...

تکمیل فرم ثبت نام

برای ثبت نام روی لینک زیر کلیک کنید:
لینک ثبت نام


توضیحات اجمالی

در این دوره دیدگاه روشنفکران دینی در «حق‌مدار» و «استدلال‌محور» بودن انسان مدرن بررسی شده و ضمن نقد ادله «اخلاق‌محوران»، تقدّم یا عدم تقدّم اخلاق بر دین را مورد کاوش قرار می گیرد. همچنین پس از تجزیه و تحلیل تئوری جدید «رؤیاهای رسولانه»، به نقد دو فیلم اخلاق‌محور پرداخته خواهد شد. در انتها نیز قدرت تحلیل دانشجو در مورد چند پدیدۀ فرهنگی جامعه، مورد آزمون قرار می‌گیرد.

عنوان درسموضوع درس
1. سرزمین رازهاانسان مدرن در مقابل خداوند به دنبال گرفتن حق خویش و انسان قدیمی به دنبال شناخت تکالیف خویش است. این سخن روشنفکران دینی چه میزان وجاهت دارد؟ آیا اساساً داستان،‌ داستان حق و تکلیف است یا پایبندی به رازهای هستی و قوانین حاکم بر آن؟
2. پهلوان پنبهانسان مدرن استدلال‌محور است، در حالی که قوام دین بر تعبّد است. از همین رو انسان مدرن در مقابل دین سنّتی سر فرود نمی‌آورد. آیا این دوقطبی‌سازی میان تعبّد و استدلال درست است یا تعبّد مبتنی بر استدلال میان انسان مدرن و سنّتی تفاوتی قائل نیست؟
3. انجمن اسلامی قاتلینآیا اخلاق بر دین تقدّم دارد؟ چه میزان حق با اخلاق‌محوران است؟ آیا هر حکم اخلاقی، عقلی است؟ آیا رعایت حق خداوند هم لازم است؟ چه فرقی است بین حکم اخلاقی و مصداق یک رفتار اخلاقی؟ ماجراهای قرآنی پاسخگوی این پرسش‌های بنیادین و سرنوشت‌ساز است.
4. بیچاره   عروس خانوم!قانون ملازمه چیست؟ آیا نجس دانستن کافران، یا غیبت برخی افراد کاری غیر اخلاقی است؟ بررسی موردی برخی تفاوت‌های ظاهری بین حکم شرع و عقل و اخلاق. بالاترین کار غیر اخلاقی چیست؟ آدم‌خوبه واقعی کیست؟ آیا دین، اخلاق سکولار را به رسمیّت می‌شناسد؟ پاسخ این پرسش‌ها را در این درس جستجو کنید.
5.   دستور کاشت بادمجانآیا حکم زدن زنان در قرآن دستوری ضدّ اخلاقی و ظالمانه است؟ آیا بر این اساس باید به توجیه آیات قرآن بپردازیم و از جمله به تئوری‌های چون «رؤیاهای رسولانه» تن دهیم. باز نمودن ابعاد بیشتر رابطه دین با اخلاق بر پایه مستقلّات عقلیّه در این درس شکل می‌گیرد.
6. دو   فیلم با یک بلیطتحلیل و بررسی مضامین دو فیلم «کتاب قانون» و «اخلاقتو خوب کن» به عنوان نمونه‌های از آثار رسانه‌ای با محوریّت اخلاق. این دو فیلم تمرین‌هایی است که در جهت تقویت سواد رسانه‌ای.
7.   آزمون و میزانآیا نگارنده در اهداف خود موفّق بوده است؟ میزان چیست؟ قدرت تحلیل شما در مورد چند پدیدۀ فرهنگی جامعه که به شکل آزمون در این درس گنجنده شده، می‌تواند پاسخگو باشد.
ساعت تدریس کارگاهی
12 هفته، 24 ساعت
تعداد درس
7
پیش نیاز
محور مقدس 1 (سه نامزد)

دیدگاه خود را بنویسید

  • {{value}}
این دیدگاه به عنوان پاسخ شما به دیدگاهی دیگر ارسال خواهد شد. برای صرف نظر از ارسال این پاسخ، بر روی گزینه‌ی انصراف کلیک کنید.
دیدگاه خود را بنویسید.
کمی صبر کنید...