در این دورهی آموزشی، با رویکردی عقلانی و مستند به آیات و روایات، به دنبال کشف محور اصلی دین در فضای درون شیعی خواهیم بود. ما در این مسیر، از میان جریانهای مختلف دینورزی عبور کرده و با نقد دیدگاههایی همچون پلورالیسم و دل پاک، به سمت فهمی روشنتر از دین حرکت خواهیم کرد.
در این دوره رفتارهای منافقان صدر اسلام در آخرین روزهای عمر شریف پیامبر اکرم و جریانهای بعد از شهادت رسول خدا را بررسی میکنیم. نگاهی کوتاه به دوران حیات سه زمامدار اول خواهیم داشت و در ادامه به گزارش جمعآوری قرآن و حدیث از منظر شیعه و مکتب خلفا پرداخته میشود.
بسیاری از آسیبهای اجتماعی و اعتقادی و اخلاقی ناشی از ضعف شخصیت افراد و تحت تأثیر جمع واقع شدن به وجود میآید. در این دوره آموزشی تلاش شده جمع معقولی از مباحث اخلاق اسلامی و تکنیکهای مشاوره و روانشناسی در جهت تغییر رفتار و مدیریت افکار تدریس شود.
در این دوره قصد داریم، بر اساس سخن خداوند در قرآن و فرمایشات امیرالمؤمنین در نهج البلاغه، به چهار سؤال اصلی (من کیستم؟ اینجا کجاست؟ به کجا میروم؟ و باید چه کنم؟) پاسخ دهیم.
در این دوره در مسیر یادگیری نقد هوشمندانه پیام، «فرستندهشناسی» آموزش داده میشود؛ در پاسخ به سؤال «چه کسی این پیام را فرستاده است؟» به موضوع و اهمیت فرستندهشناسی در تحلیل هوشمندانه پیام پرداخته خواهد شد.
در این دوره قصد داریم، به بررسی راهکارها و روشهای تدریس سواد رسانهای را برای مدرسین بپردازیم. تدریس فهم رسانهای که مهندس مهم هویت ما شده است. تربیت رسانهای، یکی از موثرترین و فراگیرترین تربیتها در این دوران است.