هفتمین همایش طرح بصائر

هفتمین همایش طرح بصائر در سالن اجتماعات مسجد ولیعصر عج واقع در میدان ولیعصر عجل الله تعالی فرجه الشریف طبق برنامه ساعت 17 با تلاوت جناب آقای دکتر سعید حاجیان، قاری و حافظ ممتاز کشورمان آغاز شد.


سپس پیام مرجع عالیقدر حضرت آیت الله العظمی صافی گلپایگانی به سلسله همایش‌های طرح اعتقادی آموزشی بصائر قرائت گردید. ایشان در بخشی از پیام خود آورده اند:
با تأکيد بر لزوم کار و اهميّت تبليغ در شرايط کنوني که فعاليت‌های اضلالي زياد گشته و مخصوصاً نسل جوان را هدف قرار داده و به تضعيف سنت هاي ثابته و تخريب ساختارهاي مقدّس اهتمام دارند، ارائه محتواهای اعتقادی و تقويت مبانی دينی، تحت عنوان مذکور، عالية المضامين و کثيرة الجوانب است. اين موضوع در هر حد در جامعه و دانش پژوهان و دانشگاهيان و ساير اصناف مطرح شود موجب رشد معرفت و شعور ديني و درک مقاصد وحيانی می‌گردد.


ایشان در ادامه به تبیین جایگاه و نقش قرآن مجید پرداختند و همگان را به تبلیغ قرآن با توجه به حدیث متواتر ثقلین دعوت نمودند. در پایان نیز برای شرکت کنندگان و برگزارکنندگان اين برنامه پرمحتوا و سودمند، از امام زمان ارواحنا فداه حمایت و توفیق مسئلت نمودند.

سخنران همایش جناب آقای دکتر علیرضا موذن بود. ایشان عضو شورای علمی طرح بصائر بوده و بخش زیادی از محتواهای آموزشی این طرح از تالیفات ایشان می‌باشد.


اهم فرمایشات دکتر موذن بدین شرح است:
هیچ زمانی مثل اکنون، تغییرات و تحولات با این شتاب و سرعت نبوده ‌است. هنوز شوک پدیده‌ی قبلی تسکین نیافته که با پدیده‌ی جدیدی مواجه می شویم که شوک آن از قبلی به مراتب قوی تر است. به تعبیری ما دائما در شوک آینده به سر می‌بریم.
بشر با عبور از عصر کشاورزی و انقلاب صنعتی وارد عصر الکترونیک شده است. ما آخرین نسل تمدن قدیمی و اولین نسل از دوره الکترونیک هستیم که در نقطه عطف دو نسل قرار گرفته ایم و مجبوریم با هر دو تمدن ارتباط بگیریم و لذا تعارضات جدی در این میان به وجود آمده است.
در گذشته شکاف نسلی بود و اکنون شکاف تمدنی میان فرزندان و خانواده‌ها به وجود آمده همچنین فرزندسالاری و مفاسد اخلاقی نیز زیاد شده است.
تمدن در عصر الکترونیک مرزها را بسیار کمرنگ کرده و امکان صیانت اخلاقی را با ایجاد فضای تربیت گلخانه ای از بین برده است. علت آن پدیده تربیت رسانه‌ای است. در گذشته جهان تربیت سه بازیگر اصلی داشت، خانواده، مدرسه و جامعه. رسانه - هر چیزی که بتواند پیامی را انتقال دهد- سه ضلع دیگر را به شدت تحت‌الشعاع قرار داده و نقش آنها را کم‌رنگ کرده است.

احساس ناهماهنگی و تزلزل در آموزه‌های دینی، احساس ناکارآمدی دین در حوزه زندگی و تغییر معنای دین و هدایت و بحران الگو از مهمترین چالشهای نسل امروز در حوزه اعتقادی است که از نتایج تربیت رسانه ای است.
ما در این دوران ضروری است نسبت به مخاطب‌شناسی متأثر از تربیت رسانه‌ای مباردت کنیم. ما امروز با نسلی روبرو شده‌ایم که در دانایی بسیار کم عمق است و فقط به دنبال کارهای فان و شاد می‌باشد. پس کار تربیتی بسیار سخت شده و جدیت در کار تربیت نسل جدید لازم است، از طرفی نسل امروز، از هر مکتب و مرام، آنچه را با نیازهای واقعی و مصنوعی خود هم نوا می بیند برگزیده و عملا دارای هویت ۴۰ تکه شده است.
به دلیل هجوم اطلاعات بر سر افراد، تمرکز به شدت کاهش یافته و جزء خوانی و ریز خوانی به یکی از معضلات جدی فرهنگی نسل هزاره سوم تبدیل شده است.
ما به هیچ عنوان ضد تکنولوژی نیستیم و قصد و هدف ما تذکر به استفاده از تکنولوژی همراه با آگاهی و آموختن فرهنگ استفاده از آن است. اگر می‌گوییم وسیله جدیدی وارد زندگی ما شده، کاربرد صحیح و آسیبهای احتمالی آن را بشناسیم و از همین رسانه و فضای مجازی به بهترین وجه در راستای اهداف والای خودمان استفاده کنیم.


در حال حاضر با نسلی روبروییم که سؤال زیادی دارد، لذا کار تعلیم و تربیت سخت است. در ذهن انسان مدرن اصولی قرار گرفته که در ابتدا باید به آن پروتکل‌ها و اصول رسیدگی کرد. از موارد مهم امروز ما بحث تغییر معنای دین است. یکی از بزرگترین مشکلات نسل امروز سردرگمی معنای دین و دینداری است. نقد پروتکل های مقدس شده در هزاره سوم در طرح بصائر مدنظر قرار گرفته است.
ابزارهای خوبی برای درمان و اقدام در این زمینه در اختیار داریم. ما در جنگ فرهنگی و تهاجمی به یک معنا با اشغال مواجه شده‌ایم، به گونه‌ای که اعتقادات افراد زیر سؤال رفته است. موقع اشغال جنگ چریکی و پارتیزانی جای جنگ های منظم را می گیرد پس باید کلونی‌های مقاومت تشکیل داده و از جوانان و نوجوانان خود در برابر این اشغالگری صیانت کنیم.

شما متولیان تعلیم و تربیت دینی می‌توانید مجموعه‌های مقاومت برای حفظ نسل جدید تشکیل دهید تا شاگردان را از این طریق مقاوم کنید و از این پتانسیل استفاده کنید. شما این امکان را دارید که چهره به چهره آدم‌ها را بسازید و این فرهنگ را منتقل کنید.
طرح بصائر کمک به تجهیز اساتید است و ابزارهای لازم به پاسخگویی به شبهات و ارائه الگوهای مناسب برای برخورد با این نسل را در اختیار شما قرار می‌دهد.
در ادامه فیلم بصائر پخش شد. در این فیلم ضرورت طرح بصائر و نتایج و دستآوردهای آن عرضه شده بود.

روز قبل همایش، جناب حجت الاسلام ملانوری به علت وجود پاره ای مشکلات از عدم حضور عذرخواهی نمودند. تجلیل از برگزیدگان سال تحصیلی 98-97 برنامه بعدی همایش بود.

از امیرمحمد سنگری، خانم علیزاده، مجید اصفهانیان، امیرحسین هدایتی، خانم غضنفری مقدم، خانم شعبانی، خانم فرق یاری و امید شریفیان، حائزین رتبه‌های اول سال تحصیلی گذشته با اعطای لوح و هزینه عتبات عالیات تجلیل به عمل آمد. از خانم رحیمی، مصطفی خاکساردوست، خانم دری صفت، خانم پورانتظامی، خانم عطایی و حانم مهاجر، حائزین رتبه‌های دوم و سوم سال تحصیلی گذشته با اعطای هزینه سفر مشهد مقدس خانوادگی و انفرادی تجلیل شد. همچنین از محمدعلی جواهریان، خانم شکارچی، خانم زاده رعیت، خانم هوشیار والا و خانم روانبخش، منتخبان دوره خانواده نوین با نگاهی به نهضت فمنیست نیز با اعطای هدیه تجلیل به عمل آمد.

در ادامه همایش جناب آقای بخشایش مدیر اجرایی طرح بصائر به ایراد سخنرانی پرداختند. ابتدا ضمن خوش آمدگویی به حضار، تاریخچه و سابقه ی کوتاهی از طرح بصائر بیان نمودند. ایشان به ضرورت ایجاد وجه تمایز در آموزشهای قرآنی و دینی در جامعه شیعه اشاره نموده و راه حل آن را ارتقا علمی و معنوی متولیان امر عنوان کردند. معرفی محتوا و عناوین دوره و پاسخ به سئوالات شرکت کنندگان از دیگر برنامه های ایشان بود.


در پایان از برگزیدگان مسابقه همایش که از محتوای سخنرانی آقای دکتر موذن طراحی شده بود با اعطا جوایزی تقدیر به عمل آمد. قرعه کشی این مسابقه توسط سادات حاضر در همایش انجام شد.
بدین ترتیب همایش طبق برنامه ریزی به عمل آمده ساعت 20 به پایان رسید.