کتاب «مهندسی من» نوشته دکتر علیرضا موذن، اولین کتاب از مجموعه دوران ما به چاپ رسید و آماده فروش است. برای خرید این کتاب می‌توانید به سایت ققنوس (www.qoqnoosp.com) مراجعه فرمایید. در این کتاب بیان می‌شود که برای زندگی در هر دوره و زمان باید آن دوره و زمانه را خوب شناخت. در عصر «بحران هویّت» عوامل زیادی در شکل‌گیری شخصیّت افراد مؤثر هستند. همچنین هویّت فرد نیز تحت تأثیر مهندسی چند گروه، شکل می‌گیرد. برای مهندسی خودمان،‌ برای «مهندسی من»‌ آن ‌هم در دورانی که فردایش با امروز بسیار متفاوت است باید «دوران ما» را خوب شناخت. هدف از این شناخت و آگاهی، مهندسی بهینه زندگی و به ویژه مهندسی آینده است. در این مسیر به برخی تلاش‌ها برای مهار آینده اشاره شده است.

درباره دکتر علیرضا مؤذن، نویسنده کتاب «مهندسی من»

جناب آقای دکتر علیرضا موذن، محقق، نويسنده و مدرس در حوزه‌های مختلف دينی، تربيتی، تفکر و رسانه هستند. ايشان موسس مجموعه دوران ما هستند و طراحي و اجرای برنامه‌های آموزشی اين مجموعه را با هدف شناخت ويژگی های عصر جديد پايه ریزی کردند.  

برخی سوابق و تحصیلات دکتر علیرضا مؤذن:

  • کارشناسی ارشد فلسفه اسلامی
  • دکترای علوم قرآن و حدیث
  • عضو هیات تالیف کتاب تفکر و سواد رسانه‌ای وزارت آموزش و پرورش
  • سابقه‌ تدریس در دانشگاه‌ها و وزارت آموزش و پرورش

چشم انداز مباحث مجموعه «دوران ما» برای ارتقای مربیان دینی

مرد خردمند و ادب‌‍ پیشه را / عمر دو بایست در این روزگار

تا به یکی، تجربه آموختن / با دگری، تجربه بستن به کار

(سعدی شیرازی)

آیا کسی را سراغ دارید که دوبار در این دنیا زندگی کرده باشد؟!

هر کس به این دنیا قدم گذاشته، فقط یک بلیط تک سفره در دستش بوده است. رفت و برگشتی در کار نبوده و نیست! تازه؛ نه ایستگاه سوار شدن و نه ایستگاه پیاده شدن در دست ما نیست! اصلا ریل برگشتی برای این قطار ساخته نشده است!

وقتی از عمر دوباره خبری نباشد، امکان آموختن و اندوختن تجربه برای به کار بستن در عمر دیگری هم وجود ندارد. با این وصف و بر اساس نظر جناب سعدی، نباید انتظار داشته باشیم مرد خردمند و ادب‌پیشه‌ای را در در قطار زندگی، همسفر خود ببینیم! کوتاهی این سفر و یک بار مصرف بودن بلیط قطار زندگی دنیوی، امکان تولید چنین مردانی را نمی‌دهد. 

اما باید به جناب سعدی گفت که ما شاهدیم هنوز هم سایه مردان خردمند و ادب‌پیشه بر سر بشر دیده می‌شود. راه تجربه آموختن منحصر به داشتن یک عمر مستقل بدین منظور نیست. می‌توان در زمان کوتاه‌تر و با سرعت بیشتر، تجربیات مردان بزرگ را به دست آورد؛ می توان دنیا را شناخت، بدون آن که لازم باشد عمر زیادی را برای شناختن آن صرف کنیم. می توان مدیریت هوشمندانه‌ای در زندگی داشت؛ می‌توان سررشته زندگی را به دست گرفت؛ می توان پخته و آگاهانه و با تجربه عمل کرد؛ می توان جوان بود و به مانند پیران دیدنی‌های آینه را در خشت خام دید. 

آری، راه‌های میانبری برای خردمند و پیر شدن هست و مجموعه «دوران ما» هم امید دارد که یکی از این راه ها باشد. مجموعه‌ای که می‌کوشد در حد بضاعت و توان خود، اطلاعاتی ارزشمند، بینشی عمیق و بصیرتی جدید را برای زندگی بهتر و مؤثرتر در دوران ما در اختیار خوانندگانش قرار دهد. آسیب ها و فرصت‌های عصر جدید را فهرست کند و امکان نگریستن از بالا به این دوران را فراهم آورد. 

اهداف کتاب «مهندسی من»

  • تاکید بر ضرورت شناخت هر دوره و زمانه، برای زیستن در آن زمان 
  • شناخت «دوران پیچیده و دگرگون شده ما»، با هدف بالا بردن آگاهی، کارآمدی و توانمندی، برای زندگی بهتر و موثرتر، متناسب با دنیای امروز
  • شناسایی عوامل مؤثر بر هویت و شخصیت آدمی و مهندسان و معماران «من» 
  • ایفای نقش آگانه، بیشتر و بهتر در معماری شخصیت خویش

سرفصل‌های کتاب و دوره «مهندسی من»

عنوان درس
موضوع درس
1. آنچه پیش رو دارید...
شناخت هر دوره و زمانه، برای زیستن در آن زمان ضروری است و شناخت «دوران پیچیده و دگرگون شده ما» نیز با هدف بالابردن آگاهی، کارآمدی و توانمندی، برای زندگی بهتر و مؤثرتر، متناسب با دنیای مدرن امروز، ضروری‌تر   است. 
2. اسیر و زندانی
سخن اصلی در هویت است، آن هم در عصری که آن را عصر «بحران هویت» یا «هویت‌های چل تکه» نام نهاده‌اند.  بخشی از هویت ما ناشی از اسارت در یک دوره تاریخی، ویژگی‌های جسمی و ژنتیکی، شرایط جامعه و نیروهای طبیعت است. این چهار عامل در «مهندسی من» و چگونگی شکل‌گیری شخصیّت من نقش جدی دارند. تعامل من با این چهار عامل محدود کننده، بخشی از هویّت من را   تشکیل داده است.
3. مهندسان
مهندسان هویت ما کیانند؟ در نگاه نخست روشن می‌شود که هویّت آدمی در دوران ما، تحت تأثیر چهار نهاد قدرتمند «خانواده»، «مدرسه»، «جامعه» و «رسانه» شکل می‌گیرد. اما آیا این تمام ماجراست؟ آدمی چه عوامل دیگری   را در این مهم مؤثر می‌داند؟
4. مهندس بزرگ من
در میان عوامل مختلف شکل‌دهنده هویت و شخصیت آدمی، خود او و اراده و اختیارش نیز نقش مهمی دارد. انسان‌های بزرگ، افراد خودساخته‌ای بوده‌اند که بر خلاف موج شنا کرده‌اند. «من»، مهندس بزرگ من است.
5. «مهندسی من» و «دوران ما»
تا کنون هیچ عصری به مانند دوران ما این چنین با تحوّلات سریع تکنولوژیکی، اجتماعی، اطلاعاتی و روانی مواجه نشده و این در حالی است که دم به دم بر سرعت تحولات نیز افزوده خواهد شد. دوران ما، دورانی است که   فردایش با امروز تفاوت بسیار دارد. برای مهندسی من شدیداً نیاز به شناخت دوران ما داریم.
6. مهندسی فردا
در عصر پر شتاب و پر ماجرای ما، آینده زودتر از آنچه تصور می‌شود ما را احاطه خواهد کرد. از این رو، برای مهندسی بهینه زندگی خود و دیگران، نه تنها شناخت «دوران ما» ضروری است؛ بلکه در یک گام جلوتر، باید بتوانیم روندها و فرآیندهایی را که آینده را شکل می‌دهند، نیز بشناسیم. فردا به مانند دیروز، تکرار امروز ما نیست و چه بسا برنامه‌های امروز ما، برای فردا، کارآیی لازم را نداشته باشند.
7. تلاش برای مهار آینده
در این درس به اختصار با تلاش‌های مختلف برای مهار آینده آشنا خواهیم شد که در کتاب‌های بعدی مورد تحلیل بیشتر قرار خواهند گرفت. مفهوم «مهندسی معکوس فرهنگی» نیز در این درس معرفی خواهد شد.

نثر کتاب و تصویرپردازی

هنر اصلی در آموزش، عرضه مطالب علمی سنگین به زبان ساده و با به کارگیری علمی مؤثر فراگیر در فرآیند آموزش است. 

در این کتاب تلاش شده است با ارائه هم زمان مستندات علمی و همچنین بیان طنزآلود و تصاویر بسیار، مهم ترین و جدی ترین مباحث فکری و فرهنگی دوران ما و سرنوشت ساز را با بیانی جذاب ارائه کند. و البته هر کدام از این تصاویر، به دقت طراحی شده اند تا بتوانند پیام مورد نظر را بهتر منتقل کنند.

استقلال موضوعی کتاب‌ها

در تالیف کتاب‌های مجموعه دوران ما، تلاش شده است هر کتاب علاوه بر آن که بخشی از پازل مجموعه «دوران ما» را شکل می‌دهد، از نوعی استقلال موضوعی نیز برخوردار باشد. پس اگر می‌خواهید به پیشنهاد سرآشپز عمل کنید، ترتیب مورد نظر را در پیش‌نیازها و هم‌نیازها رعایت کنید و اگر می‌خواهید جهشی عمل کنید، هر کتابی از این مجموعه به دستتان رسید، بدون فوت وقت، سریع بخوانید! دست خالی از مجلس بیرون نخواهید رفت!

کتاب «مهندسی من» هیچ پیش نیازی ندارد و به عنوان اولین بخش از مجموعه‌ی دوران ما در نظر گرفته شده است.

آشنایی با دیگر کتاب‌های دکتر علیرضا موذن

  1. کتاب «ترس زشت، ترس زیبا»: در این کتاب ضمن بهره‌گیری از تعالیم غنی اسلام و فرهنگ ایرانی و دست‌آوردهای اندیشمندان خارجی با پرهیز از التقاط، محتوای مناسب و منحصر بفردی برای آموزش مهارت جرأت‌مندی تدارک دیده شده است. برای مطالعه بیشتر درباره کتاب‌ ترس، زشت و زیبا کلیک کنید.
  2. مجموعه کتاب‌های «محور مقدس»: این مجموعه که به تازگی توسط نشر نیستان منتشر شده است، از دیگر آثار دکتر موذن است. این مجموعه به مهم ترین مباحث اعتقادی با بیانی نو و امروزی پرداخته است. برای مطالعه بیشتر درباره کتاب‌های محور مقدس کلیک کنید.
  3. مجموعه کتاب‌های سواد رسانه‌ای: در این مجموعه به شناخت رسانه، به عنوان یکی از مهم ترین مهندسان هویت در دوران ما، و تقویت مهارت‌های تحلیل هوشمندانه پیام، تفکر انتقادی و... پرداخته می‌شود. برای مطالعه بیشتر درباره کتاب‌های سواد رسانه‌ای کلیک کنید.

خرید کتاب

برای سفارش کتاب روی لینک زیر کلیک کنید. و یا به شماره 09934199935 از طریق بله، ایتا و تلگرام پیام دهید.

دوره «مهندسی من» در مؤسسه بصائر

موسسه بصائر در بسته آموزشی «علم زندگی»، دوره «مهندسی من» را در شش جلسه‌ی دو ساعته ارائه می کند. تمامی دوره‌های موسسه ویژه کلیه متولیان امر تعلیم و تربیت، معلمان آموزش و پرورش، اساتید قرآنی، طلاب و مربیان جلسات تربیتی و اعتقادی برگزار می‌شود. کلیه‌ی دوره ها در سه ترم پاییز، زمستان و تابستان ارائه می‌شود. زمان دقیق آغاز ثبت نام دوره‌ها در کانال‌های بصائر اطلاع رسانی می‌شود. 

برای مشاهده سرفصل‌های دوره‌های بسته آموزشی علم زندگی روی تصویر هر دوره کلیک کنید.